Back to Top

Mesajul decanului

Stimate colege, stimați colegi, dragi studente și studenți,

 

Album aniversar: Facultatea de Litere la 60 de ani

 

Facultatea de Litere, în calitatea sa istorică de fondatoare a Universității din Oradea, este implicată în procesele de inovare instituțională, fără a pierde din vedere fundamentele pe care s-a construit această instituție. La aniversarea a 60 de ani de filologie orădeană ne continuăm misiunea de a păstra și a aprofunda acele valori umaniste, fără de care nici o comunitate nu poate prospera, bunăoară cooperarea și respectul pentru tradiție, pentru disciplina muncii, dar mai ales pentru excelență. Fiind principalii promotori ai dialogului și comunicării, suntem în egală măsură datori să ascultăm cu atenție pulsul noilor generații și să găsim spații de rezonanță și reciprocitate. Toți decanii Facultății de Litere au sprijinit această viziune. 

    Obiectivele pentru următorii ani se concentrează pe consolidarea programelor noastre academice și pe pregătirea studenților pentru viață. Vom continua să oferim programe de învățământ de înaltă calitate, care să pregătească absolvenții noștri pentru cariere de succes și pentru a deveni lideri în comunitățile lor. În egală măsură ne propunem implementarea unei strategii de internaționalizare și creștere a vizibilității activității de cercetare, respectiv a tuturor proiectelor facultății.

   Vă încurajăm, dragi studenți, să vă implicați în Dialogurile filologice, în proiectele Facultății de Litere deoarece acestea vă oferă o deschidere spre perspective profesionale de succes, nu doar prin competențele ce se dezvoltă în cadrul acestor activități, dar mai ales prin faptul că intrați în colaborare directă cu partenerii noștri din mediul cultural și socio-economic. De asemenea, sperăm să vă putem oferi modele de colegialitate și să ajungeți să vă sprijiniți reciproc pentru a învăța și a crește împreună.

 

Să ne amintim mereu, că „Viitorul se scrie cu L I T E R E!” 

 

Decanul Facultății de Litere

Conferențiar universitar dr. Veronica Buciuman

 

back

 

 

 
 

Informații de contact

Adresă: Str. Universităţii nr.1 Oradea 410087
România
Telefon 1: 0040 259 408178
Telefon 2: 0040 259 408267
Mail: litere@uoradea.ro